Yoğun kar yağışının etkisini arttırmasıyla birlikte, bazı illerde eğitime ara verildi. İşte, 20 Mart 2025 Perşembe günü tatil edilen iller ve ilçeler:
1. Ordu
- Tatil Edilen İlçeler: Aybastı, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Kabadüz, Korgan ve Ulubey ilçeleri ile Akkuş, İkizce, Kumru, Mesudiye ve Ünye ilçelerindeki bazı okullar tatil edildi.
2. Sivas
- Tatil Edilen Yerler: İl genelinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, taşımalı eğitim, tüm kreşler, anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, mesleki eğitim merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri gibi birçok eğitim kurumu 20 Mart'ta tatil edildi.
3. Yozgat
- Tatil Edilen İlçeler: Yozgat merkez, Akdağmadeni, Aydıncık, Boğazlıyan, Çandır, Çayıralan, Çekerek, Kadışehri, Saraykent, Sarıkaya, Sorgun ve Yenifakılı ilçelerinde eğitime ara verildi. Ayrıca, kamu çalışanları için de idari izin uygulaması başlatıldı.
4. Kayseri
- Tatil Edilen Yerler: Kayseri genelinde, kar yağışı ve yoğun buzlanma nedeniyle kreşlerden ilkokullara, ortaokullardan liselere kadar tüm eğitim kurumlarında 20 Mart'ta eğitime ara verildi. Ayrıca, engelli ve hamile kamu çalışanları idari izinli sayılacak.
5. Kırşehir
- Tatil Edilen Yerler: Kırşehir’de tüm resmi ve özel eğitim kurumları, yaygın eğitim merkezleri ve özel eğitim kursları 20 Mart'ta tatil edildi. Kamu çalışanları için de idari izin uygulaması başlatıldı.