"Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin." - M. Kemal Atatürk

2025 LGS Sınav Başvuruları Ne Zaman Başlayacak? MEB LGS Başvuru Kılavuzu Yayınlandı mı?

Yazdır

admin

Yönetici
Üye

2025 LGS Sınav Başvuruları Ne Zaman Başlayacak? MEB LGS Başvuru Kılavuzu Yayınlandı mı?​

lgs 2025 başvuru.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025 yılına ait Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının başvuru ve uygulama kılavuzunu yayımladı. Peki, LGS başvuruları ne zaman başlayacak ve başvuru süreci nasıl işleyecek? İşte detaylar:

LGS Sınav Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?​

2025 LGS sınav başvuruları, 2-11 Nisan 2025 tarihleri arasında yapılacak. LGS sınavına katılmak isteyen öğrenciler, başvurularını e-Okul sistemi (eokul.meb.gov.tr) üzerinden gerçekleştirebilecekler. Başvurular sırasında okul müdürlükleri öğrencilere rehberlik edecek ve başvurularını 14 Nisan 2025 tarihine kadar onaylayacaklar.

Yurt Dışında Eğitim Gören Öğrenciler İçin Başvuru Süreci​

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda eğitim gören öğrenciler, başvurularını kılavuzda yer alan formu doldurarak yapacaklar. Bu öğrenciler, başvuru durumlarını elektronik ortamdan takip edebilecekler.

LGS Merkezi Sınavı İçeriği​

LGS sınavı iki oturumdan oluşacak ve sınavdaki dersler ile süreler şu şekilde belirlendi:

• İlk Oturum:
    • Türkçe
    • T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük
    • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
    • Yabancı Dil
    • Toplam 50 soru ve 75 dakika süre verilecek.
  • İkinci Oturum:
    • Matematik
    • Fen Bilimleri
    • Toplam 40 soru ve 80 dakika süre verilecek.

Her alt testte doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek ve değerlendirmede, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak ham puan hesaplanacak.

Sınav Giriş Belgeleri ve Kimlik Kontrolü​

2025 LGS sınavına katılacak öğrencilerin sınav giriş belgeleri, 4 Haziran 2025 tarihinden itibaren okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamda alınacak, mühürlenecek ve öğrencilere teslim edilecek. Sınav günü, öğrencilerin yanında fotoğraflı onaylı giriş belgesi ve geçerli bir kimlik belgesi bulundurmaları gerekecek.

LGS Sonuçları ve Yerleştirme Süreci​

• LGS sonuçları, 11 Temmuz 2025 tarihinde www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek.
  • Tercih işlemleri ise 14-24 Temmuz 2025 tarihleri arasında yapılacak.
  • Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar, 4 Ağustos 2025 tarihinde duyurulacak.
  • Yerleştirmeye esas birinci ve ikinci nakil tercih başvuruları, 4-14 Ağustos 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Sonuç​

2025 LGS başvuruları 2-11 Nisan 2025 tarihleri arasında alınacak ve sınav, öğrencilerin akademik başarılarını ölçen iki oturumdan oluşacak. Öğrencilerin sınav giriş belgeleri ve kimlik kontrolleri, sınav günü için önem taşıyacak. Sınav sonuçları ise 11 Temmuz 2025 tarihinde ilan edilecek ve yerleştirme işlemleri süreci takip edecek.

• Geri