2025 MEB EKYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullara yönetici seçmek amacıyla düzenlenen Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS) sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. EKYS sınavı 2 Mart 2025 tarihinde gerçekleştirildi ve sonuçlar, 21 Mart 2025 tarihinde açıklanacak.
Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM’nin resmi sonuç sorgulama ekranı üzerinden öğrenebilecekler. Sonuçlar, T.C. kimlik numarası ve şifre ile sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden sorgulanabilecek.
EKYS Sonuçlarına İtiraz Süreci
Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 10 gün içinde, ÖSYM'ye dilekçe ile başvurularak itirazda bulunulabilir. İtiraz başvuruları belirtilen tarihler arasında yapılacak ve değerlendirilecektir.EKYS Sınav Konuları
EKYS, adayların çeşitli bilgi ve yetkinliklerini ölçmek amacıyla aşağıdaki konulardan sorular soruyor:- Genel Kültür: Güncel olaylar, coğrafya, tarih gibi geniş bir perspektifte genel kültür bilgisi.
- Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi: Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş süreci, Atatürk’ün ilkeleri ve inkılaplarıyla ilgili sorular.
- Değerler Eğitimi: Eğitimde ahlaki ve toplumsal değerlerin kazandırılmasına yönelik sorular.
- Eğitim ve Öğretimde Etik: Eğitim sürecinde etik kurallar ve öğretmen/yönetici davranışlarına dair etik yaklaşımlar.
- Eğitim Bilimleri: Öğrenme kuramları, öğretim yöntemleri, sınıf yönetimi gibi pedagojik konular.
- Mevzuat: Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarının yönetimiyle ilgili yasal düzenlemeler ve mevzuat bilgisi.
Sonuçlar Nereden Sorgulanabilir?
EKYS sonuçları, ÖSYM'nin resmi sonuç açıklama sistemi olan sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden sorgulanabilir. Adaylar, bu sistemde T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak sonuçlarına kolayca ulaşabilirler.
Sonuçlar açıklandıktan sonra, adaylar sınavda elde ettikleri puanlar ve sıralamaları görüntüleyebilecek ve itiraz süreci ile ilgili adımları atabilecekler.