"Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin." - M. Kemal Atatürk

24 Kasım Öğretmenler Günü Genelgesi İllere Gönderildi

24 Kasım Öğretmenler Günü Genelgesi İllere Gönderildi

admin admin - #1
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan “24 Kasım Öğretmenler Günü” konulu genelge, 81 ilin valiliklerine gönderildi.

Genelgede, eğitimin bireyin kişilik gelişiminde, milletlerin kültürel devamlılığında ve geleceğe uzanan köprülerin inşasında temel bir güç olduğu vurgulandı. Öğretmenlerin yalnızca bilgi aktaran kişiler değil, eğitim süreçlerinde aktif birer özne olduğu ifade edildi. Öğrencilerin, öğretmenlerinin rehberliğinde “yetkin ve erdemli insan, huzurlu aile ve yaşanabilir çevre” anlayışıyla yetiştirildiği belirtildi.

Bakanlık tarafından 2025-2026 eğitim öğretim yılı için belirlenen “Aile Yılı” ve “Yeşil Vatan” temalarıyla, ailenin korunması, çevreye duyarlılık ve doğa bilinci yüksek bireylerin yetiştirilmesi hedeflendi. Bu kapsamda, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün, fedakârlıklarıyla “maarif davası”nı omuzlayan tüm öğretmenlere minnettarlık göstermek için önemli bir vesile olduğu vurgulandı.

Kutlama Etkinliklerinin Amacı​

Genelgeye göre, Millî Eğitim Bakanlığı’nın koordinasyonunda yurt içinde ve dış temsilciliklerde düzenlenecek etkinliklerin amacı; öğretmenler arasındaki mesleki dayanışmayı güçlendirmek, mesleğin toplumdaki itibarını yükseltmek, Türk millî eğitimine hizmet etmiş öğretmenleri anmak ve yeni öğretmenlere mesleğin onurunu hissettirmek olacak.

Kutlama Kurulları Oluşturulacak​

İl ve ilçe millî eğitim müdürlükleri ile okul ve kurum müdürlüklerinde kutlama kurulları kurulacak. Bu kurullar, etkinliklerin planlanmasından uygulanmasına kadar süreci yönetecek.

Programlara şehit öğretmenlerin yakınları, emekli öğretmenler, mezun öğrenciler ve vatandaşlar davet edilecek. Şehit öğretmenlerin kabirleri ziyaret edilerek dualar edilecek, aileleri ile emekli öğretmenler ziyaret edilecek.

24 Kasım itibarıyla adaylık sürecini tamamlayan öğretmenler yemin töreni ile mesleğe resmen adım atacak. Ayrıca yıl içinde emekli olan öğretmenlere “Hizmet Şeref Belgesi” takdim edilecek.

Birleştirilmiş sınıflı veya az öğrenci sayısına sahip okullar, çevredeki diğer kurumlarla iş birliği yaparak kutlama programlarını birlikte düzenleyebilecek.

Yarışmalar ve Etkinlikler​

İl, ilçe ve okul düzeyinde; öğretmenlik mesleğine ilişkin anı, resim, şiir, kompozisyon, kısa film ve fotoğraf yarışmaları düzenlenecek. Dereceye giren eserler kutlama törenlerinde sergilenecek ve sahiplerine ödülleri verilecek.

“Aile” ve “Yeşil Vatan” Temalı Paneller​

Kutlama kurulları; belediyeler, gençlik ve spor il müdürlükleri, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde spor müsabakaları, panel, söyleşi, sempozyum ve konferanslar düzenleyecek. Başarılı öğretmenlerin mesleki hikâyeleri, kısa film ve görsellerle kamuoyuna sunulacak.

Öğretmenler Günü’nü kapsayan hafta boyunca “aile”, “Yeşil Vatan”, “adanmışlık” ve “rehberlik” gibi kavramlar çeşitli etkinliklerde ele alınacak. Ayrıca kamu ve özel kurumların desteğiyle öğretmen ve öğrencilere yönelik indirim kampanyaları yapılacak.

Etkinlikler kapsamında illerdeki 100. Yıl Eğitim Ormanları ile ilçelerde belirlenen alanlarda ağaç dikme programları düzenlenerek Öğretmenler Günü, anlamına uygun şekilde kutlanacak.
URL: https://ogretmenforum.com//konu/24-kasim-ogretmenler-gunu-genelgesi-illere-gonderildi.101/
  • Geri