"Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin." - M. Kemal Atatürk

Aday Öğretmen Askerlik Tecil İşlemleri

Yazdır

admin

Yönetici
Üye
Aday Öğretmen Askerlik Tecil İşlemleri
Aday öğretmen olarak görev yapan sözleşmeli öğretmenler için askerlik işlemleri, öğretmenlik kariyerlerinde önemli bir konu teşkil eder. Askerlik süresi nedeniyle sözleşmeli öğretmenlerin görevleri aksayabilir, bu nedenle belirli düzenlemeler bulunmaktadır. Aday öğretmenlerin askerliklerini nasıl erteleyebileceği ve sürecin nasıl işlediği hakkında detaylar şu şekildedir:

Aday Öğretmenken Askerliğin Ertelenmesi

Sözleşmeli öğretmenler, askerlikleri geldiği takdirde, sözleşme bitimine kadar askerliklerini erteleyebilirler. Bu erteleme işlemi için aday öğretmenlerin, bağlı bulundukları askerlik şubelerine dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir. Askerlik ertelemesi genellikle askerlik süresi tamamlandıktan sonra sözleşmenin devam ettirilerek görevlerine dönmeleri şeklinde işlemler yapılır.

Askerlik Erteleme Süresi

Askerlik ertelemesi, en fazla 1 yıl süreyle yapılabilir. Aday öğretmenlerin bu süreyi aşarak askerliklerini ertelemeleri mümkün değildir. Erteleme talebinde bulunabilmek için aday öğretmenin bağlı bulunduğu İl veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurması ve yazılı başvuru yapması gerekmektedir.

Dilekçe Verme Süresi

Askerlik celbi geldiği takdirde, aday öğretmenin derhal bağlı bulunduğu Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe yazması gerekmektedir. Dilekçe ile birlikte gerekli belgeler askerlik şubesine teslim edilmelidir. Başvuru yapmayan aday öğretmenler asker kaçağı sayılabilir ve zorla askere alınabilir. Bu yüzden askerlik işlemleri için belirli bir yasal takip ve zamanlama önemlidir.

Askerlik Erteleme Süreci

Aday öğretmenin askerlik erteleme süresi, sözleşme süresi kadar olacaktır. Yani sözleşmenin bitiş tarihine kadar askerlik ertelemesi yapılabilir. Sözleşme süresinin bitiminden sonra askerlik ertelemesi yapılması mümkün değildir.

Başvuruların ardından okul müdürlüğü, gerekli belgeleri onaylayarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, belgelerle birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne iletir. Bakanlık onayından sonra, işlemin tamamlandığına dair kurum veya müdür onayı tebliğ edilir.

Sonuç

Aday öğretmenlerin askerlik tecil işlemi başarılı bir şekilde tamamlandığında, sözleşme süresinde askerlikleri tecil edilir. Bu süreçte gerekli belgelerin eksiksiz ve zamanında teslim edilmesi çok önemlidir.

GEREKLİ EVRAKLARIN OLDUĞU YAZI İÇİN TIKLAYINIZ.

• Geri