"Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin." - M. Kemal Atatürk

Defne öğretmen, çocukları "eğlenceli öğrenme" ile motive ediyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
 Yazdır

admin

Yönetici
Üye
Defne öğretmen, çocukları eğlenceli öğrenme ile motive ediyor.jpg

Eskişehir Odunpazarı ilçesindeki Şehit Yalçın Baykuş İlkokulu'nda görev yapan Özdemir, öğrencileriyle birçok yaratıcı projeye imza atıyor. Geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik gibi önemli ilkeleri sınıfında uygulayarak hem çevre bilincini aşılıyor hem de öğrencilerini eğlenceli öğrenme süreçlerine dahil ediyor. Aynı zamanda drama eğitmeni ve tiyatro oyuncusu olan Özdemir, tiyatro oyunlarını eğitimle harmanlayarak öğrencilerine sahne deneyimi kazandırıyor.​

defte öğretmen.jpg

Özdemir'in eğitimdeki yenilikçi yaklaşımı, öğrencilerinin heyecanla okula gelmelerini sağlıyor. Özellikle masalları tiyatroya dönüştürerek, "Kırmızı Başlıklı Kız", "Keloğlan", "Kül Kedisi" gibi klasik masalları sahneye taşıdı. Bu sayede öğrencileri sadece eğlenmekle kalmadı, aynı zamanda işbirliği, güven ve yardımlaşma gibi önemli değerleri de deneyimleyerek öğrendiler.

Ayrıca, 2025 yılında Dubai’de düzenlenen 5. Global Education Summit’te AKS Küresel Eğitim Ödülleri kapsamında "Yılın Yenilikçi Öğretmeni" ödülünü kazanan Özdemir, bu ödülü öğrencilerinin mutlu bir şekilde öğrenmelerine katkı sağlamak için yaptığı çalışmalarla kazandığını belirtiyor.

Özdemir’in, öğrencilerinin gözlerindeki ışığı görmek, onları yaratıcı ve eğlenceli yöntemlerle hayata hazırlamak için yaptığı çalışmalar, eğitim dünyasında önemli bir örnek teşkil ediyor.

Son düzenleme:
  • Geri