"Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin." - M. Kemal Atatürk

Doçentlik Kriterleri Yeniden Değişti!

Yazdır

admin

Yönetici
Üye
Yükseköğretim Genel Kurulu, doçentliğe başvuru şartlarında önemli bir değişikliğe gitme kararı aldı. Bu değişiklik, bilim alanlarına göre belirlenen doçentlik kriterlerinde güncellemeler yapılmasını içermektedir. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 24. maddesi ve "Doçentlik Yönetmeliği" çerçevesinde, Yükseköğretim Kurulu'nun ve Üniversitelerarası Kurulun görüşleri doğrultusunda başvuru şartları yeniden şekillendirildi.

Daha önce, 9 Ağustos 2023 tarihinde Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda bilim alanlarına göre doçentlik kriterleri değiştirilmişti. Şimdi ise, 7 Mart 2025 tarihli ve 4047 sayılı yazı ile önerilen değişiklikler, Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 13 Mart 2025 tarihli toplantısında kabul edildi ve doçentlik kriterleri tekrar güncellendi.

Yapılan değişikliklere göre, Doçentlik Yönetmeliği'nin 3. maddesinin 1. fıkrasında yer alan düzenleme gereği, bu güncellemeler yalnızca ikinci başvuru döneminde geçerli olacak. Yani, yapılan değişiklikler 2025 Ekim döneminden itibaren uygulanmaya başlanacak.

Doçentlik başvurusu yapacak adaylar, bu yeni düzenlemeyi göz önünde bulundurarak başvurularını gerçekleştirebilecekler.

• Geri