"Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin." - M. Kemal Atatürk

Erzurum'da Matematik ve Müziği Birleştiren Öğretmen, Öğrencilerin Başarısını Artırıyor

Yazdır

admin

Yönetici
Üye
Ümmü Gülsevim Özentürk.webp

Erzurum'da Kültür Kurumu Ortaokulu'nda görev yapan Ümmü Gülsevim Özentürk, matematik ile müziği birleştirerek öğrencilere yaratıcı bir eğitim sunuyor. Matematik derslerini eğlenceli hale getiren Özentürk, popüler şarkıların melodilerini, ders konularını anlatan sözlerle birleştirerek öğrencilerin derse olan ilgisini artırıyor. Bu yenilikçi yöntem, öğrencilere karmaşık matematiksel kavramları daha kolay öğrenme fırsatı tanıyor.

Matematik ve Müzik Bir Arada
Ümmü Gülsevim Özentürk
, matematik ile müziği harmanlayarak dersleri interaktif ve eğlenceli bir hale getiriyor. Öğrenciler, şarkı söyleyerek ve oyunlar oynayarak matematiksel kavramları öğreniyor. Bu metodun öğrencilere öğrenme sürecinde yardımcı olduğu ve derslerdeki başarı oranını artırdığı gözlemleniyor. Ayrıca, dijital uygulamalar ve grup çalışmalarını derslerinde sıkça kullanan Özentürk, öğrencilerin derse olan ilgisini güçlendiriyor.

İngiltere Deneyimi ile Farklı Bir Eğitim Yöntemi
Özentürk, eğitim kariyerine Türkiye'de başladıktan sonra, akademisyen olan eşinin görevi nedeniyle Birleşik Krallık'a gitmiş ve burada gönüllü öğretmenlik yaparak önemli bir deneyim kazandı. Londra'daki eğitim sistemini gözlemleyerek, öğrenci merkezli eğitim metotlarını kendi derslerine entegre etti. Türkiye'ye döndükten sonra bu deneyimlerini Kültür Kurumu Ortaokulu'nda başarıyla uygulamaya başladı.

Eğlenceli Matematik Dersleri ile Başarı Artıyor
Matematik genellikle öğrenciler tarafından zor bir ders olarak algılansa da, Ümmü Gülsevim Özentürk, eğlenceli ve yaratıcı yöntemlerle matematiği sevdiriyor. Öğrenciler, şarkılarla ve oyunlarla öğrenmenin matematik derslerine olan ilgilerini artırdığını belirtiyor. Bu yaklaşım, öğrencilerin başarısını pekiştiriyor ve derslerdeki verimliliği artırıyor.

Öğrencilerden Övgü
Öğrenciler, eğlenceli matematik derslerinin keyfini çıkarıyor. Azra Marancıgil, "Matematik benim en sevdiğim ders. Ümmü Gülsevim hocamız çok eğlenceli, şarkılarla ve oyunlarla derste çok eğleniyoruz" dedi. Yavuz Selim Polat ise, "Matematik dersleri çok eğlenceli hale geldi. Şarkı söyleyerek daha kolay öğreniyorum" ifadelerini kullandı.

Ümmü Gülsevim Özentürk, yenilikçi ve öğrenci odaklı eğitim anlayışıyla öğrencilerine matematik dersini sevdirmeyi başarıyor. Eğlenceli ve interaktif derslerle öğrencilerin başarılarını artıran Özentürk, matematiği eğlenceli hale getirerek, öğrencilerinin öğrenme sürecine büyük katkı sağlıyor. Bu modern öğretim metodu, öğrencilerin hem akademik başarılarını artırıyor hem de derslere olan ilgilerini pekiştiriyor.

• Geri