X
xöğretmen
İdare ile iyi geçinmenin bir formülü var mı? (Burada kastettiğim "müdür" ile ilgili)
Çalıştığım lisede öğrenci profilinden oldukça memnundum. Ancak, okulda istenmiyor olmamın (norm fazlası olmamın) sebeplerini birkaç ihtimalde toplayabiliyorum. İlk iki ihtimal çok güçlü ama sonuncusunun geçerliliği neredeyse yok. Yine de objektif olabilmek adına sonuncusuna da yer vereceğim.
Bundan sonra, idareyi savunan bir müdür, belki de en zayıf gördüğümüz seçeneğin aslında en doğru ve güçlü olanı olduğunu savunabilir. Ancak, bu yazmadığım ve göz önünde bulundurmadığım başka detaylar da var. Dolayısıyla, bu tür bir bakış açısına sahip olmanın tek başına doğru olacağını düşünmek yanıltıcı olabilir.
Çalıştığım lisede öğrenci profilinden oldukça memnundum. Ancak, okulda istenmiyor olmamın (norm fazlası olmamın) sebeplerini birkaç ihtimalde toplayabiliyorum. İlk iki ihtimal çok güçlü ama sonuncusunun geçerliliği neredeyse yok. Yine de objektif olabilmek adına sonuncusuna da yer vereceğim.
- Engelli personel olmam: Hemen herkesin aklına gelen bir soru olabilir: "Müdürün engelli bir öğretmene karşı ne gibi bir problemi olabilir ki?" Ama durumu daha iyi açıklayabilmek için şunu da eklemeliyim: Psikiyatri grubu içinde çalışıyorum. Bu ihtimali, 2. maddede vereceğim ihtimalle de ilişkilendirebilirsiniz çünkü başka öğretmenlerin tutumları da bu durumu etkileyebilir.
- Diğer öğretmenlerin şikayetleri veya dedikoduları: Bu ihtimal oldukça güçlü. Bazen bazı öğretmenler kıskanabilir ya da birbirlerinin çalışma tarzlarına karşı olumsuz duygular besleyebilirler. Bu durum da müdürün tavrını etkileyebilir.
- En güçsüz ihtimal: "Dersim yok ve hizmet puanım çok düşük": Bu ihtimali neredeyse tamamen geçerli görmüyorum, ancak yine de her olasılığı değerlendirmek adına burada yer vermek istedim.
Bundan sonra, idareyi savunan bir müdür, belki de en zayıf gördüğümüz seçeneğin aslında en doğru ve güçlü olanı olduğunu savunabilir. Ancak, bu yazmadığım ve göz önünde bulundurmadığım başka detaylar da var. Dolayısıyla, bu tür bir bakış açısına sahip olmanın tek başına doğru olacağını düşünmek yanıltıcı olabilir.