"Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin." - M. Kemal Atatürk

LGS 2025 Başvuru ve Uygulama Kılavuzu Yayımlandı

Yazdır

admin

Yönetici
Üye
LGS 2025 Başvuru ve Uygulama Kılavuzu Yayınlandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)
, 2025 yılı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı için başvuru ve uygulama kılavuzunu yayımladı. 15 Haziran 2025 tarihinde yapılacak olan merkezi sınav, öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, Anadolu liseleri, Anadolu imam hatip liseleri, proje okulları ve mesleki/teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına yerleşmesi için büyük bir fırsat sunuyor.

LGS Başvuru ve Kılavuz Detayları

2025 LGS başvuruları, 2-11 Nisan 2025 tarihleri arasında alınacak. Adaylar, başvurularını MEB’in e-Okul sistemi üzerinden (eokul.meb.gov.tr) yapabilecekler. Başvuru işlemlerinde okul müdürlükleri öğrencilere rehberlik edecek ve başvurular 14 Nisan’a kadar onaylanacak.

Yurt dışında eğitim gören ve e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler ise yayımlanan kılavuzda yer alan formu doldurarak başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Sınavın İçeriği ve Süreci

LGS sınavı
, 8. sınıf müfredatına dayalı olarak öğrencilerin okuma, analiz yapma, problem çözme ve eleştirel düşünme becerilerini ölçmeyi hedefliyor.

• Birinci Oturum: Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika süre verilecek.
  • İkinci Oturum: Matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve 80 dakika süre verilecek.

Her bir alt testte doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek ve her öğrencinin ham puanı, doğru cevaplardan yanlış cevapların üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

Sınav Giriş Belgeleri ve Kimlik Kontrolü

Sınav giriş belgeleri, 4 Haziran’dan itibaren okul müdürlükleri tarafından yayımlanacak ve öğrencilere teslim edilecek. Öğrenciler, sınava katılmadan önce fotoğraflı onaylı giriş belgeleri ve geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulundurmak zorunda olacaklar.

Sınav Sonuçları ve Tercih İşlemleri

LGS sonuçları, 11 Temmuz 2025 tarihinde MEB’in resmi internet sitesinde açıklanacak. Tercih işlemleri ise 14-24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar ise 4 Ağustos’ta ilan edilecek. Ayrıca, yerleştirme ile ilgili 1. ve 2. nakil tercih başvuruları 4-14 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

Sonuçlarınızı Takip Edin!

LGS
, öğrenciler için önemli bir adım ve doğru hazırlıkla başarıya ulaşmak mümkün. Başvurularınızı zamanında yapmayı unutmayın ve sınavın her aşamasını dikkatle takip edin. Sınav sonuçlarına göre tercihleriniz ve yerleştirme işlemleriniz, gelecekteki eğitim yolculuğunuzu şekillendirecek.

• Geri