"Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin." - M. Kemal Atatürk

Meslek Lisesi Öğretmeni Muhammet Seis, Bor Kullanarak 7 Kat Daha Dayanıklı Beton Üretti

Yazdır

admin

Yönetici
Üye
Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Muhammet Seis, bor kullanarak geliştirdiği beton ile büyük bir yeniliğe imza attı. Geleneksel betonlardan 7 kat daha dayanıklı olan bu özel beton, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendi ve aynı zamanda TEKNOFEST’in Uluslararası Buluş Yarışması’nda (ISIF’23) birincilik ödülü kazandı.

Muhammet Seis'in Eğitim Hayatı ve Bilimsel Çalışmaları
1992 yılında Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olan Muhammet Seis, 2005 yılında kendi okuluna inşaat alanı öğretmeni olarak döndü. Aynı zamanda Düzce Üniversitesi’nde doktora yapan Seis, yüksek performanslı betonlar üzerine kapsamlı araştırmalar yaparak, inşaat sektörüne önemli katkılar sağladı. Bu çalışmalarının bir sonucu olarak, Seis’in geliştirdiği borlu beton, geleneksel betonlara kıyasla çok daha dayanıklı bir yapı malzemesi olarak öne çıkıyor.

Borlu Betonun Sağladığı Avantajlar
Muhammet Seis
'in bor kullanarak ürettiği beton, geleneksel betonlara göre 7 kat daha dayanıklı bir ürün ortaya koydu. Bu beton, hem güvenlik hem de uzun ömür açısından büyük bir yenilik sunuyor. Üstelik, borlu betonun dayanıklılığı dışında, daha kısa sürede sertleşmesi de büyük bir avantaj sağlıyor. Normal betonların dayanım gücüne 28 günde ulaşabildiği göz önüne alındığında, Seis’in geliştirdiği beton sadece birkaç saatte bu güce ulaşabiliyor. Bu özellik, betonun hızlı şekilde dayanıklılık kazanmasını sağlayarak, deprem gibi doğal afetlerin ardından hasar gören yapıları hızla onarmaya imkan tanıyor.

Adana TEKNOFEST ve Birincilik Ödülü
Seis’in geliştirdiği bu hızlı dayanım kazanan beton, 2024’te Adana’da düzenlenen TEKNOFEST’te, yine birincilik ödülü kazandı. Bu başarısı, Seis’in inşaat mühendisliği alanındaki yenilikçi bakış açısının ve bilimsel çalışmalarının ödüllendirildiğinin bir göstergesidir.

Yeni Proje: Aleve Dayanıklı Yalıtım Malzemesi
Doktorasını betonlar üzerine yapan ve bu alanda birçok önemli çalışmaya imza atan Muhammet Seis, şimdi de aleve karşı dayanıklı yalıtım malzemesi geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu yeni projesiyle, yangın güvenliği konusunda önemli katkılar sağlamayı hedefleyen Seis, inşaat sektörüne olan katkılarını genişletmeyi amaçlıyor.

Muhammet Seis'in bu başarıları, hem meslek liselerinin gücünü hem de Türk bilim insanlarının yenilikçi yaklaşımlarını bir kez daha gözler önüne seriyor.

muhammet seis.webp

• Geri