"Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin." - M. Kemal Atatürk

Öğretmen Müfredata uymak zorunda mı?

Yazdır

ridw0n

Üye
Merhaba çocuğum 4.sınıfa gidiyor konuları takip ettiğimde müfredata uymuyor kafasına göre bedene çıkarıyor dersde film izletiyor.

bu durumda ne yapabilirim

Merhaba çocuğum 4.sınıfa gidiyor konuları takip ettiğimde müfredata uymuyor kafasına göre bedene çıkarıyor dersde film izletiyor.

bu durumda ne yapabilirim

Merhaba, mesajınızı paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Çocuğunuzun eğitim süreciyle ilgili endişeleriniz tamamen anlaşılır ve oldukça önemlidir. Müfredattan sapmalar, ders saatlerinin verimli geçmemesi veya öğrencilerin eğitici olmayan etkinliklere yönlendirilmesi gibi durumlar elbette ki veliler için kaygı verici olabilir.

Bu durumda yapabilecekleriniz şunlardır:
  1. Öncelikle sınıf öğretmeniyle görüşün: Nazik bir şekilde gözlemlerinizi paylaşabilir, derslerde hangi konuların işlendiğini, ne tür etkinliklerin yapıldığını öğrenebilirsiniz. Öğretmenin bakış açısı size farklı bir pencere sunabilir.
  2. Okul idaresine başvurun: Eğer öğretmenle yaptığınız görüşme sonrası kaygılarınız devam ediyorsa, okul müdürü ya da müdür yardımcısıyla görüşerek durumu detaylıca anlatabilirsiniz.
  3. EBA ve MEB kaynaklarını inceleyin: 4. sınıf müfredatı Millî Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmiştir. Çocuğunuzun gördüğü konularla, olması gereken konuları karşılaştırmak için MEB’in yayımladığı müfredat ve kazanımları inceleyebilirsiniz.
  4. Gözlemlerinizi yazılı hale getirin: Öğrencilerin eğitimiyle ilgili ciddi sapmalar varsa, belgelemek (örneğin, çocuğunuzun defteri, EBA’ya yüklenen ders içerikleri vb.) daha etkili olacaktır.
  5. Rehberlik servisine danışın: Eğer okulda varsa rehberlik servisiyle de iletişime geçip, öğretmenin tutumunun çocuk üzerindeki etkileri hakkında destek alabilirsiniz.

Her öğretmen farklı bir öğretim tarzına sahip olabilir; ancak müfredat dışına çıkmak, ders saatlerini eğitici olmayan faaliyetlerle geçirmek sistemli bir şekilde yapılıyorsa bu durum göz ardı edilmemelidir.

Umarız bu süreç sağlıklı bir şekilde çözülür ve çocuğunuz için en verimli eğitim ortamı sağlanır.
İlerleyen günlerde sürecin nasıl ilerlediğini bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.

• Geri