"Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin." - M. Kemal Atatürk

Öğretmenler Dikkat! Okullar Ne Zaman Kapanıyor? 2026 Yarıyıl Tatili Takvimi Belli Oldu

Yazdır

admin

Yönetici
Üye

📚 Okullar Ne Zaman Kapanıyor? 2026 Yarıyıl Tatili Takvimi Belli Oldu​

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan 2025–2026 eğitim öğretim yılı takvimine göre okulların kapanış ve yarıyıl tatili tarihleri netleşti. Öğretmenler, öğrenciler ve veliler tarafından merak edilen detaylar aşağıda yer alıyor.

🏫 Okulların Kapanma Tarihi​

16 Ocak 2026 Cuma

2025–2026 eğitim öğretim yılının birinci dönemi, 16 Ocak 2026 Cuma günü mesai bitimiyle sona erecek. Bu tarihte karneler dağıtılacak ve öğrenciler yarıyıl tatiline girecek.

🏖️ Yarıyıl Tatili Ne Zaman Başlıyor?​

19 Ocak 2026 Pazartesi

Yarıyıl (15 tatil), 19 Ocak 2026 Pazartesi günü başlayacak. Tatilin Pazartesi gününe denk gelmesi nedeniyle, öğrenciler ve öğretmenler için fiili tatil süresi 16 Ocak Cuma mesai bitiminden itibaren başlamış olacak.

⏰ Yarıyıl Tatili Ne Zaman Bitiyor?​

30 Ocak 2026 Cuma

Yarıyıl tatili, 30 Ocak 2026 Cuma günü sona erecek. Okullarda ikinci dönem ise 2 Şubat 2026 Pazartesi günü başlayacak.

📅 2026 Yarıyıl Tatili Takvimi (Özet)​

• 📌 Okulların Kapanışı: 16 Ocak 2026 Cuma
  • 📌 Yarıyıl Tatili Başlangıcı: 19 Ocak 2026 Pazartesi
  • 📌 Yarıyıl Tatili Bitişi: 30 Ocak 2026 Cuma
  • 📌 2. Dönem Başlangıcı: 2 Şubat 2026 Pazartesi

⏳ Sayaç Bilgisi Hakkında​

Forumumuzda yer alan yarıyıl tatili geri sayım sayacı, tatilin resmî başlangıcı olan Pazartesi gününe değil, 16 Ocak 2026 Cuma mesai bitimine göre ayarlanmıştır. Bu nedenle sayaç, öğretmenler ve öğrenciler için fiilen başlayan tatil süresini baz almaktadır.

💬 Siz Ne Düşünüyorsunuz?​

Yarıyıl tatilinin süresi yeterli mi?
Tatil planınızı yaptınız mı?
İkinci dönem için beklentileriniz neler?

👉 Görüşlerinizi ve önerilerinizi konu altından paylaşabilirsiniz.

• Geri