"Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin." - M. Kemal Atatürk

Öğretmenlere MEBİ ve EBA Üzerinden Ek Hizmet Puanı Verilecek

Yazdır

admin

Yönetici
Üye
Öğretmenlere MEBİ ve EBA Üzerinden Ek Hizmet Puanı Verilecek
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin EBA ve MEBİ platformları üzerinden ürettikleri içerikler karşılığında ek hizmet puanı almalarını sağlamak amacıyla yeni bir düzenleme getirdi. Bu değişiklik, öğretmenlerin dijital eğitim materyalleri üretmesini teşvik etmeyi ve öğretmenlerin dijital içerik üretme süreçlerine daha fazla katılım sağlamalarını hedefliyor.

MEBİ ve EBA Platformları İçin Güncelleme Önerisi
EBA (Eğitim Bilişim Ağı) ve MEBİ (Milli Eğitim Bakanlığı Bireysel Öğrenme Platformu) dijital eğitim materyalleri ile öğrencilere eğitim desteği sunan önemli platformlar arasında yer almaktadır. Öğrencilerin bu platformlar üzerinden ücretsiz olarak eğitim içeriklerine erişebildikleri göz önünde bulundurulduğunda, MEB, bu platformların kütüphanelerinin sürekli güncel tutulmasının önemine dikkat çekiyor.

Öğretmenlerin Katkıları ve Ek Hizmet Puanı
EBA ve MEBİ üzerinden üretilen içerikler, sadece öğrencilere fayda sağlamakla kalmayıp, öğretmenlere de ek hizmet puanı kazandıracak. Öğretmenlerin platformlarda paylaştıkları içerikler, dijital kütüphanelerin zenginleşmesine katkı sağlayacak ve öğretmenler bu katkıları karşılığında ek hizmet puanları alacak. Bu sistem, öğretmenleri dijital içerik üretimine teşvik ederek eğitimde dijitalleşmenin daha etkin bir şekilde yayılmasını sağlayacak.

Böylece öğretmenler, geleneksel ders anlatım yöntemlerinin ötesinde, öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik dijital materyaller hazırlayarak, hem kendi gelişimlerine katkıda bulunacak hem de eğitim sistemine dijital katkılar sağlanacak.

• Geri