Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Türk Eğitim-Sen’den Okullarda Güvenlik Uyarısı: “Bu Tehdit Göz Ardı Edilemez”
admin - #1
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Mersin’in Anamur ilçesinde bir okul müdürüne yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıya sert tepki gösterdi. Geylan, yaşanan olayın okullardaki güvenlik açığını açık şekilde ortaya koyduğunu belirterek, tüm eğitim kurumlarında güvenlik personeli görevlendirilmesinin artık zorunlu hale geldiğini ifade etti.
“Yaşananlar Hepimizi Derinden Sarstı”
Anamur Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu Müdürü Ender Kara’nın bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanmasından büyük üzüntü duyduklarını belirten Geylan, meslektaşına acil şifalar diledi. Eğitim camiasının bu tür olaylarla karşı karşıya kalmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.
“Okullardaki Güvenlik Zafiyeti Açıkça Ortada”
Talip Geylan, 12 yaşındaki bir öğrencinin silahla okula girebilmiş olmasının eğitim kurumlarındaki güvenlik tedbirlerinin yetersizliğini acı bir şekilde gözler önüne serdiğini söyledi. Bu durumun yalnızca öğretmenler için değil, öğrenciler açısından da ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.
Her Okul İçin Net Talep
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı açıklamasında şu çağrıyı yineledi:
Her eğitim kurumuna daimi güvenlik personeli atanması,
Okullarda fiziki ve idari güvenlik önlemlerinin eksiksiz şekilde uygulanması
gerektiğini vurgulayan Geylan, eğitim çalışanları ve öğrencilerin can güvenliğinin ertelenemeyecek kadar hayati bir mesele olduğunu dile getirdi.