"Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin." - M. Kemal Atatürk

2025 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu – Başvuru ve Mevzuat Bilgileri

Yazdır

admin

Yönetici
Üye
2025 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu – Başvuru ve Mevzuat Bilgileri

2025 yılı yarıyıl tatili dönemi, öğretmenler için mazerete bağlı yer değiştirme başvurusu yapma fırsatı sunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruya göre, öğretmenler, çeşitli mazeretlere dayanarak yer değiştirme taleplerinde bulunabileceklerdir. Bu yazıda, 2025 yarıyıl tatili öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvuru süreci, başvuru şartları ve mevzuat hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Süreci
Öğretmenler, 2025 yılı yarıyıl tatili döneminde, belirli tarihler arasında elektronik ortamda mazeretlerine dayalı yer değiştirme başvurusu yapabileceklerdir. Başvuru sürecinde, öğretmenlerin geçerli mazeretlerini ispatlayan belgeleri sunmaları gerekecektir. Mazeretler, sağlık, ailevi durumlar ve benzeri gerekçelerle yapılabilir.

Yer Değiştirme Başvurusu İçin Geçerli Mazeretler
Yer değiştirme başvurusu yapmak isteyen öğretmenler, yalnızca belirli mazeret türleri için başvuruda bulunabilirler. Bu mazeretler arasında sağlık sorunları, ailevi nedenler ve diğer belirli durumlar yer almaktadır. Başvuru sırasında, öğretmenlerin bu mazeretleri ispatlayan belgeleri eksiksiz olarak sunmaları gerekecektir.

Yer Değiştirme Sonuçları ve İşlem Adımları
Başvurular, ilgili mevzuat doğrultusunda değerlendirilecek ve öğretmenlerin talepleri yer değiştirme işlemleri için onaylanacaktır. Yer değiştirme talebi onaylanan öğretmenler, yeni görev yerlerinde 2025-2026 eğitim öğretim yılı başında göreve başlayacaklardır.

Başvuru Şartları ve Mevzuat
Yer değiştirme başvuruları ile ilgili detaylar ve gerekli tüm mevzuat bilgilerine, aşağıdaki PDF dosyasından erişebilirsiniz. Bu dosya, başvuru süreci, geçerli mazeretler ve yer değiştirme ile ilgili yönetmelikler hakkında detaylı bilgiler sunmaktadır.

1. Bakanlığımız kadrolarında görev yapan öğretmenler bu duyuru kapsamında başvurudabulunabilecektir.Sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken kadrolu öğretmenliğe atananlar 28 Şubat2025 tarihi itibarıyla sözleşmeli ve kadrolu toplam üç yıllık çalışma süresini tamamlamalarıhalinde bu duyuru kapsamında başvuruda bulunabileceklerdir.2. Sözleşmeli öğretmen olarak görev yapanlardan ön başvurunun son günü olan 08 Ocak 2025tarihine kadar öğretmen kadrosunda göreve başlayanlar da bu bölümün 1 inci maddesinde yeralan şartı sağlamak kaydıyla bu duyuru kapsamında başvuru yapabilecektir.

Ekli dosyalar

• Geri