"Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin." - M. Kemal Atatürk

Ara tatil kalkacak mı? Bakan Yusuf Tekin’den net açıklama: Yarıyıl tatili başladı

Yazdır

admin

Yönetici
Üye
Yaklaşık 18 milyon öğrenci için yarıyıl tatili bugün itibarıyla başladı. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören milyonlarca öğrenci karnelerini alarak 2025-2026 eğitim öğretim yılının birinci dönemini tamamladı.

Bu dönem kapsamında, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda ilkokul 1. ve 2. sınıf öğrencilerine karne yerine; akademik notların yanı sıra sosyal-duygusal öğrenme becerilerini içeren gelişim raporu verildi.

Birinci dönemin sona ermesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yusuf Tekin, TRT Haber’e yaptığı açıklamada, uzun süredir kamuoyunda tartışılan “Ara tatiller kaldırılacak mı?” sorusuna yanıt verdi.

Bakan Tekin, kararların paydaşlarla istişare edilerek alındığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“2023’ten bu yana attığımız her adımı öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle, velilerimizle ve kamuoyundaki paydaşlarımızla istişare ederek yürütüyoruz. Ara tatiller konusunda farklı görüşler var. Bakanlığımızın izleme ve değerlendirme birimleri bu konuda analizlerini sürdürüyor.”

Tekin’in açıklamalarında ara tatillerin kaldırıldığına dair kesin bir karar bulunmadığı, sürecin değerlendirme aşamasında olduğu mesajı öne çıktı.

Tatil takvimi (2025–2026)​

• Birinci dönem ara tatili: 10–14 Kasım 2025
  • Yarıyıl tatili: 19 Ocak 2026 Pazartesi – 30 Ocak 2026 Cuma
  • İkinci dönem ara tatili: 2 Şubat 2026 Pazartesi
  • Okulların kapanışı: 26 Haziran 2026 Cuma (Yaz tatili başlangıcı)

• Geri